Kaip sutaupyti darbo užmokestį ir sandėliavimo kaštus?

  • WePack.lt
  • 2022-03-23

  Straipsnis skirtas smulkiam ir vidutiniam verslui, kuriam labai labai atsibodo prekės namų, sandėliuko ir biuro kampuose. O kartais net ne kampuose, o ženkliai užimant vietą namie, biure ir visur kur. Bardakas, dėžės, pakavimo priemonės, aišku laikas skiriamas ne tiesioginiam darbui o pakavimui. Ir tuos kuriuos užpuola mintys „tai kas toliau“? Nuomotis sandėlį? Samdyti pakuotoją?

  Stop stop stop. Pirmiausia paskaitykite toliau.

  Verslas turi labai daug kaštų. Pirmiausia sandėliavimas, sandėlio išlaikymas, komunaliniai mokesčiai. Dažnu atveju išnuomojamas sandėlis, kuris yra didesnis nei reikia (na bent takeliams vietos tikrai paliekama). Tada atsiranda ne tik kaštai bet ir rizika, o jei sumažės apyvarta? Ar pajėgsiu padengti kaštus? Dažniausiai nuomojantis patalpas yra apibrėžiamas minimalus terminas, kuris standartiškai yra bent vieneri metai, kuris taip pat įpareigoja.

  Toliau sandėlio darbuotojas. Tai nuolatinis įsipareigojimas, nepaisant to yra pardavimų ir pelno ar ne, verslas atsakingas jog darbuotojas laiku gautų nustatyto dydžio atlyginimą, o kartą per metus atostoginius, kas reiškia, kad tą konkretų mėnesį teks kažkam kitam mokėti darbo užmokestį ir atostoginius – dvigubos sąnaudos. O dar kaip užtikrinti, kad darbuotojas nepadarytų klaidų? Kiekviena darbuotoja klaida juk lygi nuostoliui.

  Mes žinome, kad verslai yra kamuojami šių klausimų ir baimės. Todėl šias problemas išsprendėme ir esame pasiryžę būti tomis rankomis, kurios taip reikalingos.

  WePack.lt – pas mus galite sandėliuoti ir sandėliuodami jūs pirmiausia tai niekuo nerizikuojate nes neturėsite įsipareigojimo laike, tai reiškia, kad mūsų klientai gali sandėliuoti prekes pas mus kiek nori laiko: ar tai bus 1 diena, ar vienas mėnuo ar penkeri metai, jokių baudų, esate laisvas nutraukti sutartį.

  Taip pat mokėsite tik už faktinį sandėliuojamų prekių kiekį. Tai reiškia, kad nėra jokių minimalių mokesčių. Galite sandėliuoti nuo vienos degtukų dėžutės iki bet kiek palečių. Neskirstome klientų į tinkamus ir netinkamus, gerus ir blogus, didelius ir mažus. Visi vienodai mylimi klientai. Vieno kubinio metro sandėliavimo kaina yra 16eur mėnesiui. Jeigu jūs mums atsiųsite vieną dėžę 50*50*50cm tai mėnesio sandėliavimo įkainis bus 0,5*0,5*0,5*16=2eur/mėnesiui. Jeigu iš tos dėžės išsiųsime jūsų klientams pusę daiktų, tai mėnesio gale reikės susimokėti tik už pusės faktiškai likusių sandėliavimą, tai šioje situacijoje 1eur.

  Apibendrinant, jeigu sandėliuojate WePack.lt – neturite įsipareigojimo nuomotis sandėliavimo vietą tam tikrą laiką, nėra jokių komunalinių, paslėptų ar papildomų mokesčių, mokate tik už sandėliuojamų prekių faktinį prekių tūrį, nėra jokių minimalių mokesčių.

  Tada ką turite suprasti – WePack.lt neina atostogų. WePack.lt dirba visomis darbo dienomis. WePack.lt gali priimti jūsų gražinimus. WePack.lt nemokate atlyginimo.

  Mes teikiame užsakymų fulfillment’o paslaugas. Tai reiškia, kad jūs perduodate mums savo užsakymus, mes juos supakuojame jūsų prekes pagal jūsų instrukcijas. Jums nereikia mokėti atskirai pakuotojui, neprivalote užtikrinti jokio siuntų skaičiaus per mėnesį, nereikia pirkti pakavimo priemonių. Viskuo pasirūpins wepack.lt ir mokėsite tik už faktiškai supakuotas siuntas.

  Turite klausimų? Susisiekite su WePack.lt el paštu info@wepack.lt arba telefonu +37060783438 ir mes pritaikysime savo pasiūlymą jūsų poreikiams.

Pabaigai pavyzdys.

  Gyveno Marius ir Darius. Abu turėjo po elektroninę parduotuvę ir abu turėjo po 10 palečių prekių, vienoje paletėje turint 400 vienetų daiktų.

  Marius nusprendė, kad jau laikas ir jis išsinuomavo sandėlį, sakė pasisekė jam, rado už 400eur mėnesiui Vilniuje, tai gana pigiai. Erdvu, daug vietos, bus kur plėstis. Taip pat pasamdė sandėlio darbuotoją-pakuotoją. Pagaliau galės užsiimti vien tik pardavimais

  Darius pamąstė, paieškojo ir paskambino WePack.lt. Jam pasirodė sąlygos labai geros ir jis atvežė savo 10 palečių sandėliuoti į WePack.lt. Atsipūtė ir pradėjo dirbti tik ties pardavimų didinimu.

  Praėjus pirmam mėnesiui ir Marius ir Darius pardavė po 1 paletę prekių t.y. padarė po 400 pardavimų. Paanalizuokime kokius kaštu turėjo kiekvienas iš jų.

  Marius gavo sąskaitą už nuomą 400e ir komunalinių paslaugų sąskaitą 200e. Taip pat sumokėjo sandėlio darbuotojui atlyginimą bei darbo užmokesčio mokesčius sumoje 750eur ir nupirko pakavimo priemonių už 100eur. Viso sąnaudos = 1450eur.

  Darius gavo WePack.lt sąskaitą. Kadangi per mėnesį viena paletė buvo išsiųsta apmokestintas buvo 9 palečių sandėliavimas. 9 paletės yra 18 kubinių metrų. 18m3*16eur = 288eur. Už supakuotas ir išsiųstas 400 siuntų WePack.lt išrašė sąskaitą 400*1,1eur = 440eur. Viskas. Viso sąnaudos 728eur.

Akivaizdu, kad tai, ką sutaupė Darius, padidino jo verslo pelną! Ir niekuo neįpareigojo kitam mėnesiui.

Nebūk kaip Marius. Būk kaip Darius.

Atvejo palyginimas

Tradicinis kelias WePack.lt kelias
Sandėlio nuoma - 400 eu. Sandėliavimas pagal faktą
Komunaliniai mokesčiai (+-200 eu.) Jokių komunalinių mokesčių
Atlyginimas (750 eu.) Apmokama faktiškai išsiųstos siuntos
Kaina NEKINTA Kaina KINTA